måndag 11 juli 2016

Vägen längs kanalen

Att ta sig fram på cykel är verkligen ett toppensätt att upptäcka omgivningarna. Man känner, hör, doftar, förnimmer och hinner se så mycket mer än från bilsätet. Man tar sig helt enkelt fram med fler sinnen påkopplade.

De första cyklarna vi införskaffade förra sommaren, blev en dyrköpt erfarenhet. Vi hann prova dem en gång innan någon vig och skrupelfri cykeltjuv tog sig in på området, klippte av vajerlåsen och tog sig ut igen två sprillans nya cyklar rikare. Surt för oss, men nu vet vi att det inte duger med mindre än den fetaste kätting och ett cykelställ fastborrat i marken för att kanske få ha sin cykel ifred.
För cykel bara måste man ha! Så vi bet i det sura äpplet och lät det bli ett cykelköp till. Förhoppningsvis kommer potentiella cykeltjuvar hädanefter gå bet efter mannens fixande med stöldsäkra lås och cykelställ.




Vårt fina Villamartin och gulliga Los Dolses delas itu av en flera mil lång kanal. Den tar vi oss gärna en tur efter för njutnings skull. Ibland också för att kompensera för alltför lata dagar.





Vägen intill kanalen är helt perfekt för cyklister, joggare och andra motionärer eller livsnjutare.


Den slingrar sig fram genom golfdalar, citrus- och melonodlingar och bjuder på fantastiska vyer.
Hur mysigt som helst! Så naturligtvis passade vi på att ta med vännerna på cykeltur efter vägen längs kanalen.


 















1 kommentar:

  1. Åh! Saknar min cykel som är magasinerad i Sverige! Men det är så himlans backigt här att jag vet inte var eller vart vi skulle cykla ens. Sonen tjatar om cykel men det blir ju också så knasigt eftersom det funkar ju inte med att bara ha en. Det funkar dock rätt bra ed våra patinetes, sparkcyklar, som man bara kan slänga in i bilen.

    Och fy 17 vad trist att cyklarna stals så fort. Vi hade ju inbrott ca 4 månader efter vi hade kommit till Spanien. Det var ju också en upplevelse och noterades i bloggen såklart...

    SvaraRadera