söndag 6 mars 2016

På plats

Så var det då äntligen sportlov för oss i norr! 5.00 satte vi oss i bilen på vår färd söderut mot Arlanda. 100% moln sa klart.se att vi skulle ha som resväder och nog stämde det med vad vi skådade genom vindrutan.

Inte var det en särskilt vacker resa men den var mödan värd och i detta fall var det målet som var meningen med vår färd :-)
Mil efter mil flöt på och vi hann som T U R var med en favorit i repris till lunch. Varför tur? Jo, vi hade godtroget räknat med att Norwegian som vanligt skulle erbjuda tapasbrickan med det hyfsat goda röda om än inte spanska ;-) Denna flight var dock ett sorgligt undantag. Vatten i litet plastglas och svettig ostmacka var det enda som serverades. Fy, vilken besvikelse! Blev så chockad att jag inte ens tänkte på att fota. Detta chockade i sin tur dottern som alltför ofta skäms över moderns eviga fotande... 

Nå ja! Allt glömt och förlåtet i morse då mannen drog upp för fönstret och allt grått från gårdagen var ett minne blott! Var genast tvungen att rusa ut och fota lite till... Sedan var det bara att lyssna till den knorrande magen och bege sig till Al Campo för att proviantera. 
Vi missade stängningsdags med tre minuter igår kväll då samma annars så pålitliga flygbolag var en timme försenat... Morr!
Allt vi hade till kvällsfika var en burk oliver med anjovis och Cola Light. I say no more. Brunchen blev dock så mycket bättre! Äggröra, färska spanska korvar, nybakat bröd, apelsinjuice, jordgubbar och kaffe, Sedan var människan nöjd, som mor min skulle ha uttryckt det. Människan hade även lyckan att få dra på sig shortsen (du hade helt rätt, Emma Sol som Sol) och bikiniöverdelen och sätta sig och läsa. Livet! 

Efter en fika hos Olov på balkongen med en alldeles fantastisk utsikt ända ner till havet,
var det dags för middag. Det blev inte skaldjur, trots det sprillans färska utbudet på affären men köttet och stripsen dög bra det också.

Nu är det bara kvar att säga godnatt och gå och lägga sig, för imorgon blir det en tur till Murcia. Men det är en helt annan dag och historia. 

Sov gott!

2 kommentarer:

  1. Jodu! Jag brukar ha rätt. :) Fast det beror kanske på vem man frågar...

    Välkomna ned till värmen! Nu ska vinte prata om sådant men innan ni reser får ni bunkra upp med lite konserver (och vin) så ni har något den första stunden, kanske ni bara behöver köpa lite färskt bröd till.

    SvaraRadera
  2. Tack, Emma!
    Och ja, du har helt rätt igen :-) Innan vi åker härifrån denna gång, kommer skåpen fyllas på med mer än vatten och toapapper...

    SvaraRadera