onsdag 15 mars 2017

Viña Elena


I höstas när svägerskan och svågern var med oss till Spanien, gjorde vi en dagsutflykt till vingården Viña Elena i Jumilla norr om Murcia. Det är väl inte direkt högsäsong för action på vingårdar då, men vi kan inte klaga på mottagandet. Alla hälsade glatt och vi visades runt i omgivningarna bland vilande vinrankor. Inne i fabriken bland stora ståltankar och mjuka ekfat fick vi beskrivet för oss hur magin händer. Tonåringarna var typ måttligt intresserade medan vi andra verkligen insöp atmosfären :-)


Vi fick lära oss att Viña Elena är ett familjeföretag, som numera drivs av tredje generationen Pacheco. Druvor, metoder och vinkultur blandat med nytänkande kring både smaker och hållbar utveckling, berättade vår guide om. Stolthet, passion och kunnande på flaska fick vi smaka i Bodegan efter rundturen. Förutom Viña Elenas mjuka och mungoda viner, fick vi även testa vingårdens fruktiga olivolja och mandlar. Vi blev superförtjusta och såg till att få med oss favoriterna hem. Det blev en hel del det.

1 kommentar:

  1. Tänk, vi har ännu inte tagit oss till någon vingård! Ser trevligt ut och det är nog bra att vara där när det är mindre folk.

    SvaraRadera