lördag 19 mars 2016

Calabuig

Veckans vin, Calabuig, var en trevlig överraskning!

Köpte vinet här hemma på Systembolaget på chans tillsammans med sju andra spanska i syfte att prova just viner från Spanien i olika stil och prisklasser.

Valde detta ikväll för att jag ville ha ett enkelt vin att smutta på i tv-soffan. Inget felval men definitivt en mer positiv upplevelse än jag hade förväntat mig utifrån de blygsamma 59 kronorna och skruvkorken ;-)

Mjukt, bärigt och mungott med tydlig ton av vanilj och blåbärssylt. Aningen för sött för att vara en fullträff men passar alldeles ypperligt som sällskap till en liten bricka charkuterier en avslappnad lördagskväll som denna.

Trevlig helg och en kram till mannen, som är på jobbresa i Malaga, den lyckosten!



tisdag 15 mars 2016

Bildminne



Sitter hemma i Holmsund och går igenom bilderna från förra veckan. Tycker mycket om att titta på dem tagna från takterrassen. Just den här visar infarten till vår del av Linnéa Sol och en av "mina" palmer ;-) Man kan ana en glimt av Medelhavet om man vet att det finns där i horisonten... Tur man kan gotta sig i minnen i väntan på nästa tur till solen.



söndag 13 mars 2016

Påpälsat



Kvällen då vi spanade in marinan och piren inne i Torrevieja var det blåsigt och vi rätt påpälsade. Kanske hade vi dock klätt oss lite väl varmt för den långa promenaden på piren. Här flanerade unga som gamla och vi blev även omsprungna av en och annan joggare. Under piren fiskades det till Torreviejas alla lösdrivande katters belåtenhet :-)
Lina hittade en pälsprydd liten kompis som hon hade svårt att slita sig ifrån.Vi blev tvungna att locka med att hon, Lina alltså, skulle få äta på favoritstället  "The Stone Grill".

The Stone Grill i La Fuente, Villamartin, rekommenderas alla hungriga som gillar att själva bestämma hur de vill ha köttet. Stämningen på stället är alltid på topp och servicen kanon.
Efter helt renslickade grillstenar avslutade vi denna obligatoriska grillkväll med goda drinkar i glad och avslappnad miljö.


Biurko

Klockan fem igår morse var vi åter hemma i ett gråmulet Holmsund. Efter att ha sovit till klockan ett, tog vi tag i "vardagen" och har nu hunnit avverka mellofinal, tvätt och innebandymatch. Vi vägrar dock att helt släppa taget om spanienkänslan, så till middagen fick det bli en för mig ny spansk bekantskap; Biurko, 2014.

Biurko är ett ekologiskt vin från Rioja, som man hittar på Systembolaget för rimliga 79 kronor. Fräscht, friskt och lätt med smak av lakrits och jordgubbar. Läste plommon någonstans, men i min mun var det mer jordgubbar som samsades med lakritsen och kanske någon ört som jag inte kan sätta fingret på. Vinet passade hursomhelst bra till middagens kycklingfiléer med babyspenat och parmesantäcke. Vid tillfälle kommer jag definitivt testa att kombinera Biurko med serrano, oliver och någon god spansk hårdost.



tisdag 8 mars 2016

En gråmulen och bra dag

Gårdagen väckte oss inte med sol och klarblå himmel. Men det gjorde faktiskt inte så mycket. Vi var förberedda på detta scenario och hade planerat in en utflykt till Murcia. Först tänkte vi kolla in stan och sedan göra Ikea. Till och med tonåringarna kom upp ur sängarna hyfsat tidigt och iväg bar det.

Och som det bar! Genom enorma odlingar med dignande apelsinträd och så småningom brant utför mellan bergstoppar på trefilig väg. (Glömde jag säga att "vi" råkade köra fel ett par gånger innan det var raka spåret ;-)  Jag var förpassad till baksätet och rätt glad över det, sedan dottern bestämt sig för att ta på sig uppdraget att hålla koll på gps:en. Måste erkänna att jag ännu inte riktigt känt mig mogen för att ta över ratten i den spanska trafiken. Men nästan gång... Fast inte ens då tror jag att jag kommer att våga ge mig på de sexfiliga - ja ni läste rätt- sexfiliga rondellerna med trafikljus som man måste manövrera innan man äntligen kan hitta sig ett trångt parkeringsgarage mitt i Murcia :-)

Väl uppe ur garaget insåg vi att vi lyckats hamna väldigt bra till för att kolla in Catedral de Santa Maria. Jo, jag hade läst på om sevärdheterna kvällen innan och sevärd visade sig katedralen vara med besked. Kan verkligen inte påstå att vår familj är en sådan som annars letar upp gamla kyrkor, eller andra byggnader för den delen, för att de bör beses men vi tog oss en rejäl titt på detta verk från 1400-talet och var alla rätt imponerade. Efter detta studiebesök, som ändå kändes ganska spontant, letade vi oss till cafétorget Plaza Las Flores. Trots att det småduggade och var rätt ruggigt var det lätt att föreställa sig hur mysigt detta torg måste vara dagar då solen skiner och fler är i rörelse. I gränderna runt omkring skulle man inte ha några större bekymmer att hitta ställen att ta sig några tapas med ett par glas vin på. Hit kommer vi definitivt att ta oss tillbaka gärna med vänner på besök.



Hursomhelst så tog vi en fika på ett traditionellt café med bra service och smarriga äppelpajer och chokladtårta. Sonen som är mjölkallergisk fick dock nöja sig med toast med tomatröra och serranoskinka, som den jättegulliga servitrisen trollade fram. Han var nöjd :-)

Sedan bar det oundvikligen iväg till Ikea. Måste säga att jag är stolt över de tålmodiga tonåringarna, för inte är det så kul att hänga med mig och mannen på målmedveten shopping i detta varuhus... Tur att vi är rätt samkörda i alla fall och eftermiddagen slutade med en bil fullastad med mattor, hyllor, diverse husgeråd, kuddar och annat smått och gott. Det känns som att bygga bo på nytt på halvgamla dagar :-) Rätt mysigt faktiskt.






Idag har vi inte gjort jättemånga knop. Jag vaknade vid niosnåret av vad jag först trodde var snöplogen men som visade sig vara trädgårdsmästaren på besök. Tack och lov!

 Glada över att gräsmatten blev så fint klippt och att solen och den blå himlen var tillbaka fixade vi fram möblerna på takterrassen och käkade fruktsallad till efterrätt till frukosten. Sedan fortsatte dagen i sakta mak med sollapande, en cykeltur för mannen och sonen och sist men inte minst lite kvällsshopping på Zenia Boulevard.

Vi har det oförskämt bra!



Imorgon blir det nog en utflykt till. Men det är imorgon det :-)

Natti natti

söndag 6 mars 2016

På plats

Så var det då äntligen sportlov för oss i norr! 5.00 satte vi oss i bilen på vår färd söderut mot Arlanda. 100% moln sa klart.se att vi skulle ha som resväder och nog stämde det med vad vi skådade genom vindrutan.

Inte var det en särskilt vacker resa men den var mödan värd och i detta fall var det målet som var meningen med vår färd :-)
Mil efter mil flöt på och vi hann som T U R var med en favorit i repris till lunch. Varför tur? Jo, vi hade godtroget räknat med att Norwegian som vanligt skulle erbjuda tapasbrickan med det hyfsat goda röda om än inte spanska ;-) Denna flight var dock ett sorgligt undantag. Vatten i litet plastglas och svettig ostmacka var det enda som serverades. Fy, vilken besvikelse! Blev så chockad att jag inte ens tänkte på att fota. Detta chockade i sin tur dottern som alltför ofta skäms över moderns eviga fotande... 

Nå ja! Allt glömt och förlåtet i morse då mannen drog upp för fönstret och allt grått från gårdagen var ett minne blott! Var genast tvungen att rusa ut och fota lite till... Sedan var det bara att lyssna till den knorrande magen och bege sig till Al Campo för att proviantera. 
Vi missade stängningsdags med tre minuter igår kväll då samma annars så pålitliga flygbolag var en timme försenat... Morr!
Allt vi hade till kvällsfika var en burk oliver med anjovis och Cola Light. I say no more. Brunchen blev dock så mycket bättre! Äggröra, färska spanska korvar, nybakat bröd, apelsinjuice, jordgubbar och kaffe, Sedan var människan nöjd, som mor min skulle ha uttryckt det. Människan hade även lyckan att få dra på sig shortsen (du hade helt rätt, Emma Sol som Sol) och bikiniöverdelen och sätta sig och läsa. Livet! 

Efter en fika hos Olov på balkongen med en alldeles fantastisk utsikt ända ner till havet,
var det dags för middag. Det blev inte skaldjur, trots det sprillans färska utbudet på affären men köttet och stripsen dög bra det också.

Nu är det bara kvar att säga godnatt och gå och lägga sig, för imorgon blir det en tur till Murcia. Men det är en helt annan dag och historia. 

Sov gott!

fredag 4 mars 2016

Hon som väntar på något gott...

... har en känsla av att alltid få vänta alldeles för länge.


 Denna eftermiddag är inget undantag. Känns som en evighet som aldrig tar slut, vilket evigheter sällan heller gör. Räknar minuter tills det är dags att önska trevligt sportlov och sedan skynda hem till väskan som väntar på att packas.

Apropå packning! Hur många långärmade behövs och är det lönt att ta med shortsen? Är det någon som vet? Blir det övervikt om träningskläderna får hänga med eller är risken för övervikt större om jag råkar lämna dem hemma ;-)

Mycket att fundera över medan minuterna tickar på...
Etthundratrettiotre.
Sedan är det klara, färdiga, GÅ!